Doe meer met zakelijk internet met glasvezel en VPN

Glasvezel zorgt voor supersnel zakelijk internet. Maar wat is het, hoe werkt het en hoe kan VPN je helpen veiliger te werken? Wij zetten het voor jou op een rij.

De laatste jaren is in het grootste deel van Nederland glasvezel gelegd om aan de groeiende vraag naar een stabiele en supersnelle internetverbinding voor iedereen te voldoen. Steeds meer gebieden beschikken hierover en je kunt per provider zien wie in jouw postcodegebied deze service aanbiedt.

Met zā€™n allen verbruiken we steeds meer data. We internetten, streamen, gamen, leven en werken continue met behulp van internet. En dat nog het liefst tegelijkertijd op verschillende apparaten. Dat wordt de komende jaren alleen maar meer, want ons dataverbruik blijft stijgen.

Alleen glasvezel kan deze groei aan. Daarom worden in heel Nederland steden, dorpen en bedrijventerreinen aangesloten op het glasvezelnetwerk.

Wat is glasvezel?

Glasvezel is een vezel gemaakt van een speciaal soort glas en deze vezel is zo dun als een haar. Informatie via het glasvezelnetwerk wordt verzonden met behulp van laserlicht. Door laserlicht met zeer hoge snelheid aan en uit te schakelen, worden digitale gegevens doorgegeven.

De informatie verplaatst zich razendsnel door de glasvezel. Hoe sneller de laser aan en uit knippert, des te sneller kan de informatie over en weer worden gestuurd. Met glasvezel kan dit razendsnel. Het is vergelijkbaar met het seinen van een boodschap in morsecode met een zaklantaarn. Ook hierbij vormt een serie van punten en strepen de informatie.

De voordelen van zakelijk internet per glasvezel

Ten eerste beschik je met glasvezel over je eigen aansluiting. Je hoeft je verbinding met niemand te delen en je hebt nooit last van digitale spitsuren en storingen. Zo is je verbinding altijd snel en stabiel.

Dit is belangrijk want toenemende data, werken in de cloud, beveiliging en verdergaande automatisering van bedrijfsprocessen vragen om een goede internetverbinding. Glasvezel kan oneindige hoeveelheden data aan.

Ook handig om te weten: met glasvezel is de uploadsnelheid gelijk aan de downloadsnelheid. Waar uploaden bij andere verbindingen vaak wel 20 keer langer duurt dan downloaden, is dit bij glasvezel gewoon gelijk. Zo heb je geen last meer van haperende teams-vergaderingen.

Hoe kan VPN helpen met de veiligheid en privacy van het zakelijk internet?

Een snel en stabiel internet is essentieel, maar minstens zo belangrijk is je virtuele veiligheid. Hiervoor zorgt een VPN voor, wat staat voor Virtueel Persoonlijk Netwerk of Virtual Private Network. Het is een manier die ervoor zorgt dat je altijd met een veilige verbinding het internet op gaat. Hierbij heb je het voordeel van veiligheidsinstellingen en firewall. Dit is een systeem die ingaand en uitgaand netwerk op jou comupter beschermd.Ā 

Alles wat jij van je computer of smartphone verstuurt en ontvangt is beveiligd en kan niet worden afgetapt. Een VPN beschermt de privacy en veiligheid van haar gebruikers door een versleutelde verbinding tot stand te brengen. Hierdoor gaat je internetverkeer door een soort gesloten tunnel.

Met VPN of black fiber kan je ook verschillende vestigingen van jouw organisatie aan elkaar koppelen. Zo kan vertrouwelijke informatie veilig digitaal worden uitgewisseld.

Wil jij meer weten over zakelijk internet en/of VPN? Neem dan contact met ons op voor deskundig advies.