Waarom moet ik mijn WordPress beheer door Whats-IT laten doen?

WordPress is de meest bekende software op het gebied van content beheer. Ongeveer 43% van alle website draaien op WordPress. Het is essentieel om het goed aan te pakken, maar het kost ook enorm veel tijd. Het kan daarom slim zijn om deze taak uit handen te geven: WordPress Beheer. In deze blog leggen we je uit wat de voordelen hiervan zijn.  

Wat is WordPress? 

Aangezien het de grootste is in wat het doet, is de kans groot dat je wel eens van gehoord hebt. WordPress is simpel gezegd software waarop websites gemaakt en onderhouden kunnen worden.
  
Wordpress Beheer

Bij het maken van een website kan je gebruik maken van verschillende functies die WordPress aanbiedt. Zo kan je bijvoorbeeld gebruik maken van verschillende plug-ins zoals webshop of spamfilters 

Daarnaast is het ook mogelijk om widgets op de website te plaatsen en heb je de mogelijkheid om verschillende thema’s te installeren zodat de website er helemaal uit komt te zien zoals je zelf wil. 

 

Wat houdt WordPress beheer in en waarom is het zo belangrijk? 

Als je eenmaal een website gemaakt hebt is het belangrijk om deze goed bij te houden. Het onderhouden van een website die gemaakt is op WordPress noem je ook wel WordPress beheer. Hieronder WordPress beheer vallen een aantal dingen, waaronder:  

  • Updates uitvoeren: Om een website zo goed mogelijk te laten draaien is het belangrijk om bij te blijven met de updates. Op het moment dat je dat niet doet kan het zo maar zijn dat sommige functies niet meer werken en in het ergste geval kan de hele website offline gaan. Het maken van back-ups: Er is altijd een mogelijkheid dat er toch iets misgaat met een website. In dat geval is het cruciaal om met enige regelmaat een back-up te maken om ervoor te zorgen dat je zo min mogelijk data verliest. 

 

  • Thema’s updaten: Elke WordPress website maakt gebruik van een thema. Dit is de look van de website. Deze moet ook regelmatig geüpdatet worden. Die updates zorgen ervoor dat het veilig blijft maar ook kan je met deze update nieuwe functies op de website introduceren.  

 

  • Beveiliging: WordPress heeft met enige regelmaat een veiligheidsupdate. Wil jij hackers buiten de deur houden? Dan is het belangrijk om ervoor te zorgen dat jouw website draait op de nieuwste versie van WordPress. Met een gehackte website maak je meer kans om op de zwarte lijst van Google te komen te staan. Dat is iets wat je wil voorkomen. 

 

 

Voordelen van het WordPress beheer door Whats-IT 

Het hebben van een website brengt veiligheidsrisico’s met zich mee. En omdat een website eigenlijk een online visitekaartje is wil je deze risico’s zo klein mogelijk houden. Om je daarbij te helpen heeft Whats-IT een Managed WordPress Hosting service aan. Met deze service beheren wij alle technische zaken van jouw website. Mochten er problemen zijn dan kunnen wij die vroegtijdig opsporen en oplossen.  

 

We hopen dat je na het lezen van dit blog begrijpt waarom het goed aanpakken van de WordPress beheer zo belangrijk is voor je bedrijf. Wil je nou nog meer informatie over de service die Whats-IT aanbiedt. Neem gerust contact met ons op en we helpen je zo goed mogelijk verder.