Wat zijn mobiele netwerken? En welke providers zijn er?

Mobiele netwerken zorgen ervoor dat je overal met je mobiel kan internetten, ook buiten de deur. Internetten gaat dan meestal via het 4G netwerk (nu ook 5G), door middel van de simkaart wordt internet gewoon uit de lucht gehaald.

Welke mobiele netwerken zijn er?

Bij mobiele netwerken zijn er 3 hoofdproviders: KPN, T-Mobile en Vodafone. KPN staat bekend om hun betrouwbare abonnementen. T-Mobile staat juist bekend om hun Unlimited internet. Ze willen Unlimited zijn in alles wat ze doen. Dan is er nog Vodafone, zij hebben de optie voor een Sim Only-abonnement waardoor je alleen voor de simkaart betaalt en niet de nieuwe smartphone.

Het verschil tussen de 3 hoofdproviders en de virtuele providers.

Naast de 3 hoofdproviders zijn er natuurlijk ook nog andere virtuele providers. Denk hierbij aan Hollandsnieuwe, Simpel, Lebara, Youfone etc. Het verschil tussen hoofdproviders en virtuele providers is, dat hoofdproviders een eigen netwerk hebben met eigen masten. Virtuele providers niet, zij nemen een stukje bandbreedte van de hoofdproviders af. Whats-IT heeft ook een virtuele provider, waardoor VaMo mogelijk is. Een ander voordeel van een virtuele provider is dat zij een koppeling kunnen maken met een 3CX, zodat je met je eigen provider kan bellen via 3CX-centrale. Op deze manier kan je bellen, waar en wanneer je maar wilt.

Back-up verbinding voor je internet

Een back-up verbinding is eigenlijk gewoon een tweede internetverbinding.
Mocht je vaste verbinding eruit liggen of een storing hebben, is het handig dat je een back-up verbinding hebt. Tegenwoordig staat vaak alles in de Cloud opgeslagen, van online werkplekken tot VoIP-telefonie. Daarom is het handig om je mobiele netwerk te hebben als back-up verbinding. Als je verbinding dan zou uitvallen, neemt je back-up verbinding het direct over, zodat je alsnog online verder kan werken. Meer over werken in de Cloud lees je hier.

Wat is het beste mobiele netwerk voor mij?

Door alle virtuele providers is de keuze erg ruim in Nederland. Hoe weet je dan welk mobiele netwerk voor jou geschikt is? Kijk hiervoor eerst altijd naar het bereik op jouw locatie. Dit doe je door middel van een dekkingskaart. Zo hebben KPN, T-Mobile en Vodafone ieder hun eigen dekkingskaart. Je vult je adres in en je type/merk toestel en zo kan je zien welke snelheden er haalbaar zijn. Daarna is het goed om te kijken wat je belangrijk vindt voor het aansluiten van een mobiel netwerk. Wil jij bijvoorbeeld een hoog limiet in het buitenland omdat je vaak op vakantie gaat? Dan zijn KPN en Vodafone de beste opties. Zo zijn er genoeg sites om de verschillende providers te vergelijken.

Whats-IT biedt ook abonnementen aan. Zo bieden wij o.a. T-Mobile @work aan. Dan heb je geen datazorgen meer door Unlimited data en bellen! Meer weten over onze abonnementen? Neem dan contact met ons op.